Zpravodaj atletického oddílu TJ Jiskra Litomyšl – červen 2022

Červnový program, jak se předpokládalo byl zase nabitý závody a pro některé mladší ročníky dublovaně, protože se zúčastňovaly všech soutěží pro žactvo. Závody jsou vždy dobrou motivací pro sledování své výkonnosti a další zlepšování techniky v jednotlivých disciplínách a proto je potřeba využívat každé takové příležitosti.

Jaká je naše dosavadní bilance soutěže jednotlivců:
Veronika Kotyzová – krajský přebor v pětiboji ml. žákyň 5.místo, vyzkoušela doplňkovou disciplínu
Jakub Jirout – Mistrovství ČR v desetiboji juniorů 12.místo (DNF na 1500m – škoda), mohl být celkový kvalitní výkon
Karolína Suchánková – na Mistrovství ČR dorostu a juniorů v běhu na 2 km př. v Ostravě 18.6.2022 obsadila 6.místo, gratulujeme!
Gratulujeme také Justýně Brýdlové, odchovankyni našeho oddílu k juniorskému titulu mistryně ČR ve výšce!

soutěže družstev:
*muži – po třech kolech II.ligy na první místě s náskokem 1 hlavního bodu. Kromě tradičních bodových zisků za výborné výkony Pavla Baara a bratří Kozákových se začínají bodově zapojovat i mladí (Jirout, Tringela, David a Adam Kubíčkovi)
*ženy – nemáme družstvo, L. Sršňová závodí ve II. lize za V.M., ostatní včetně dorostenek za družstvo Svitav, které po dvou kolech vede společný KP a má ambice postoupit do II. ligy
*juniorky – ve společném KP s hradeckým krajem po dvou kolech 6.místo a dobrá příležitost závodit v konkurenci většinou starších závodnic. Největší bodové zisky pro Terezku Kladivovou ve vrzích, ale i ostatní děvčata, hlavně dorostenky(4) se zlepšily za hranici svých osob. rekordů.
*žáci – po třech kolech KP na druhém postupovém místě do semifinále přeboru ČR. Z jednotlivců dominují Vilém Voříšek, Samuel Šafář (host) a David Kubíček. Ostatní dobře doplňují a postupně zlepšují
své osob. rekordy.
*žákyně – v 3.kole porazily AC Pardubice a byly čtvrté. Při dalším zlepšení v posledním zářijovém kole mohou toto místo celkově uhájit. Zatím nejlépe si vedou ve výkonech i bodování vrhačky Adéla Peřinová, Berenika Gultová a Anička Nováková. Výborně závodí Magda Vysoká ve výšce.
*mladší žáci – po 4. štafetovém kole soutěže KP sk.B je reálná šance postoupit s družstvy chlapců a dívek do krajského finále, které tradičně pořádáme v září v Litomyšli. V tabulce 3.místo, bodovými zisky a především výkony přispěli především M. Jůza a D. Gult. Kladem je také nejen zapojení chlapců z přípravek, ale i nově registrovaných Glänzner, Sedláček a Krejsa.
*mladší žákyně – zdálo se, že děvčata budou početně silnější, ale jejich základnu se zatím nedaří doplňovat z řad přípravek. Bodově i svými výkony je nejúspěšnější Veronika Kotyzová, která ještě s dalšími děvčaty posiluje družstvo starších žákyň. Obávané štafetové kolo děvčata zvládla na výbornou.
*přípravky – po 3.kolech KP družstev sk.C hoši i dívky na 2.místě. Přípravky jsou nejpočetnější skupina trénující mládeže a pro litomyšlskou atletiku budoucnost potenciálních úspěchů jednotlivců i družstev. Proto se učí základním pohybovým návykům se zaměřením na budoucí atletický trénink. Soutěže družstev, ale všechny ostatní kontrolní závody, hlavně běžecké jsou nutné k vytváření profilu atleta(ky). Poslední kolo družstev v Litomyšli bylo ve znamení téměř 100% účasti těchto našich dětí.

Nejbližší program:
-zítra 20.6. pořádáme tradiční Atletické pondělí v oštěpu, kouli a výšce.
– v sobotu 25.6. se koná v Ústí n.O. krajský přebor jednotlivců mladšího a staršího žactva. Přihlašujeme velký počet našich závodníků(ic) a budeme se těšit na výsledky a výkony. Bonusem budou určitě medaile pro ty nejlepší s předpokladem účasti na Mistrovství ČR žactva.
– v pátek a sobotu 25.6. se koná také Mistrovství ČR dospělých, kam by se podle letošního výkonu měl přihlásit Vojta Kozák na oštěp
– v neděli 26.6. začíná Olympiáda dětí a mládeže v Olomouci. Z našeho oddílu jsou nominováni a zúčastní se za Pardubický kraj: žák Vilém Voříšek – koule,oštěp, mladší žák Denis Gult – výška, mladší
žákyně Veronika Kotyzová – dálka, 60m a štafeta, nominována byla také Magdaléna Vysoká – výška jako náhradnice. Žákyně Bohdana Metyšová bude tentokrát startovat za družstvo basketbalistek Pardubického kraje. Myslím, že pro atletický oddíl TJ Jiskra Litomyšl je to velký úspěch a všem jmenovaným přejeme úspěch a dobré výkony.

Předesílám a doufám, že ještě všem připomenu že pořádáme:
sobota 31.7. – 70.ročník Jandíkova šestiboje – doporučuji všem bez rozdílu věku, kteří zvládnou 6 základních atletických disciplín (60-dálka-koule-100m-výška-disk)
sobota 6.8. – Oslava 100 let atletiky v Litomyšli a závody VC města Litomyšl (pozvánku přikládám) Všem přeji dobré výkony v nadcházejících závodech a o prázdninách nepolevujte v pravidelném tréninku!

Zdraví Jan Kubíček
V Litomyšli 19.6.2022

Načítací animace Načítání...
EAD Logo Trvá to moc dlouho?

Načíst znovu Načíst dokument znovu
| Otevřít Otevřít v nové kartě

Stáhnout [42.27 KB]

Leave Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *