Běh Černou horou 2018

Dne 28. dubna 2018 se konal tradiční rekreační běh Černou horou u nás v Litomyšli. Jako každý rok se běželo v lesíku za stadiónem. Na výběr měl každý různé délky tras, 1km, 3km nebo 6km. Vyšlo nám krásné počasí, mnohem lepší než minulý rok, celou dobu svítilo sluníčko a účastníci si v lesíku při běhání mohli krásně odpočinout od úporného tepla, když probíhali stínem, kde se teploty hýbaly na mnohem příznivějších hodnotách.

Měření času proběhlo už jako minulý rok pomocí elektronické časomíry (ChampionChip), která zajistila rychlé a kvalitní měření pomocí čipů, které byly každému účastníkovy přidělány na nohu.

Sešlo se nás zde opravdu mnoho. Akce určitě nebyla obtížná jen pro závodníky, kteří museli překonat občas své hranice, ale také i pro organizátory, kteří tento skvělý běh pořádali. Podle odhadů se zde objevilo o 200 lidí více než minulý rok což krásně přibývá a doufejme, že se číslo bude jen zvyšovat a společně prosadíme tuto akci.

Přibližná čísla počtu startů jsou:
minulý rok bylo zaznamenáno 125 startů
letošní rok bylo zaznamenáno 315 startů

Sami posuďte, že číslo krásně stoupá.

Občas se našli i stateční a vytrvalý, kteří si dali hned 2 trasy, například 1km a 3km, jako je Pavel Chadima z atletického oddílu TJ Jiskra Litomyšl.

Výsledky můžete najít zde na těchto odkazech:

Stránka se všemi odkazy www.championchip.cz/akce/2018042810
Podle výkonu Podle kategorií
1 KM https://atletika-lit.cz/beh2018/Vys1Abs.pdf https://atletika-lit.cz/beh2018/Vys1Kat.pdf
3 KM https://atletika-lit.cz/beh2018/Vys3Abs.pdf https://atletika-lit.cz/beh2018/Vys3Kat.pdf
6 KM https://atletika-lit.cz/beh2018/Vys6Abs.pdf https://atletika-lit.cz/beh2018/Vys6Kat.pdf

Všichni z atletického oddílu doufáme, že se vám tato událost líbí a udržíte s námi skvělou tradici i nadále.

Děkujeme všem co se zúčastnili a přišli si odpočinout běháním, zvláště děkujeme organizátorům, kteří se o nás všechny starali, mezi ně patří rodina Kubíčkových a Petr Doseděl, samozřejmě děkujeme i ostatním, které jsem nejmenoval.

Za oddíl atletiky TJ Jiskra Litomyšl, Miroslav Vilček

Leave Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *