Litomyšlští atleti v polovině jarní sezóny….

Muži:
Mají za sebou 1.kolo II. ligy a především jeho pořadatelství na domácím stadiónu v Litomyšli. Oboje zvládli velice dobře a komentáře byly již publikovány.

Starší žáci:
Po 2.kole soutěže KP družstev se umísťují na 4.místě a v konkurenci s nejlepšími družstvy kraje si nevedou špatně. Zvláště ve 2.kole v neděli 27.5. ve Svitavách si většina chlapců zlepšila své osobní rekordy, z nich nejlepší bylo vítězství Jendy Laty v oštěpu – 40.86m. 4x obsadili 2.místa zásluhou Jirouta (60m 7.69), Vávry (800m 2:18.50), Kouteckého (3km 10:38.78) a štafety na 4x300m(Bobryšev, Jůza, Koutecký, Lata ). Přidáme-li nadějné výkony Filipa Štancla ve vrzích a účast dalších, kteří zůstali z různých důvodů doma, můžeme počítat ještě s lepším bodovým výsledkem, případně i umístěním v tabulce.
– výsledky jsou k nahlédnutí na webu atletika.cz

Starší žákyně:
Stejně jako žáci absolvovala dvě kola KP. Díky Justýně Brýdlové a v 1.kole Soni Leksové získaly potřebný počet bodů, který ale stačil na 4. respektive 6.místo v kraji. Přestože se děvčata pravidelně připravují, největším hendikepem je ovšem slabá účast při vlastních závodech a tím i oslabení družstva.
– výsledky jsou k nahlédnutí na webu atletika.cz

Mladší žáci:
V 1.kole B skupiny KP družstev 4. a ve středu 30.5. ve Svitavách 1.místo. Po 2.kole jsou chlapci na 2.místě a jejich ambice je samozřejmě postoupit do krajského finále, které se koná v září v Litomyšli. Zvláště výsledky ze Svitav jsou povzbuzením pro většinu z 9 žáků a to některé „reservy“ ještě k těmto závodům nenastoupily. Z jednotlivců kromě stálice Jakuba Němce (ještě člen atletické přípravky) překvapili svým vítězstvím nováčci Bělko (koule) a Čermák (kriket a výška-2.místo)
– výsledky jsou k nahlédnutí na webu atletika.cz

Mladší žákyně:
Podobně jako jejich starší kolegyně, mají v kraji větší konkurenci. Přesto se podařilo vytvořit družstvo s 18 děvčaty na soupisce (většinou ve své kategorii prvním rokem), která právě ve 2.kole KP dokázala, že síla družstva nestojí jenom na výborných jednotlivcích. Přesto je potřeba pochválit další „přírůstek“ do družstva – Kristýnu Mikuleckou a její vítězství v míčku a druhé místo v běhu na 800m. Celkově jsou děvčata zatím v KP druhá, ale v dalších kolech musí své postavení obhájit, aby se probojovala do finále.
– výsledky jsou k nahlédnutí na webu atletika.cz

Přípravky:
Také v letošním roce soutěžíme s oběma družstvy chlapců a děvčat ve skupině B krajského přeboru.
Pro všechny stejná disciplína čtyřboj (60m,dálka,míček a 600m) je bodována podle vícebojařských tabulek a součet nejlepších čtyř závodníků tvoří výsledek družstva. První kolo se odehrálo ve středu 23. května na našem stadiónu a při účasti téměř 100 dětí bylo organizačně dosti náročné. Přes neúčast nejlepších našich závodníků obsadila družstva shodně 3.místa. Na finále to ještě nestačí, ale máme před sebou ještě 3 základní kola, tak uvidíme…
– výsledky jsou k nahlédnutí na webu atletika.cz

Jan Kubíček
Vedoucí družstev mládeže a dětí

Fotografie mladších žáků a žákyň na jejich 2. kole ve Svitavách dne 30. května.

Leave Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *