Zpravodaj červen

Na červnových závodech jsme mohli konečně zúročit několikaměsíční přípravu v podobě pravidelných i nepravidelných tréninků na stadiónu a v poslední době také rozdělení trénujících do skupin podle věku a výkonosti. Bohužel někdy chyběla důslednost s docházkou a někdy i výpadek trenérského vedení. Přesto se výsledky dostavily a většina, zvláště v kategoriích žactva si utvořila na oddílových i krajských závodech své nové osobní rekordy. Z jednotlivců vyniká především nový oddílový a krajský rekord Viléma Voříška 14letých v kouli, výkonem 15.00m. Také výrazné zlepšení Lenky Sršňové na 100m-12,76 je kvalitní výkon, s kterým se nominovala na Mistrovství republiky juniorů minulý víkend v Kladně. Během června překonali naši borci, především v mládežnických kategoriích 17 oddílových rekordů o nichž se zasloužili i v několika disciplínách Kotyzová, Metyšová, Šmejdová, Voříšek, Peřinová, Tringela(5x), Kladivová, Sršňová. Zásadní příležitostí k závodění, ověření si své formy a kolektivního ducha byly soutěže družstev. V upravené termínovce nám vypadly na jaře plánované závody v Litomyšli a tak jsme zajížděli s družstvy do okolních měst. Výsledkem jsou většinou úspěšná průběžná umístění v krajském přeboru a u mužů přesvědčivé vítězství v 1.kole II.ligy.

Jak jsme závodili:
muži:

V 1.kole II.ligy první místo a jako obyčejně nejúspěšnější dnes už veterán Pavel Baar. Hostující posily z Nového Města n.Mor. , sprintér Budig a mílař Vitner nám zajišťují jisté body za vítězství vesvých disciplínách. Jinak „domácí“ mají co zlepšovat a budeme se těšit hlavně na dobré výkony, které přinesou určitě ještě více bodů pro družstvo.
dorost+juniorstvo:
Skupina, trénující poctivě s Věroslavem Valentou závodila za družstva jako hostující. Prakticky pouze ve dvou závodech všichni dokázali zlepšit své osobní a v případě Lenky a Terezky i oddílové rekordy. Oceňujeme velké zlepšení Elišky a po zranění i Jakuba.
Starší žactvo:
Žákovské družstvo, především díky zmiňovaným chlapcům a třem hostujícím závodníkům z Poličky naplňuje ambice získat letos po dlouhé době jednu z medailí v krajském přeboru. Rozhodující je však 100% účast všech registrovaných a kolektivní odpovědnost vůči ostatním členům družstva, což platí především pro děvčata. Ta se umístila ze 12 družstev na 4. respektive na 5.místě. K tomuto dobrému výsledku přispěly hlavně zmiňované běžkyně s Berenikou Gultovou a Adélou Peřinovou v technických disciplínách.
Mladší žactvo:
Závodí v B.skupině krajského přeboru se snahou postoupit do finále, které se bude konat koncem září na domácí půdě v Litomyšli. Zatím se to daří spíše děvčatům, která v silné konkurenci obsadila 2x druhé místo. Oporou jsou Bohdana Metyšová, Veronika Kotyzová a Anička Nováková, ale i ostatní v celkovém počtu 12 děvčat mají velkou zásluhu na dosavadním výsledku. Chlapci ve druhém kole s pomocí fotbalově zaneprázdněného Tondy Hlouška dosáhli bodově na kýžené 3.místo, ale jsou pořád početně nejslabším týmem ze všech litomyšlských atletů.
Přípravky:
Z velkého počtu těch nejmladších(cca40dětí) bylo vybráno do družstev 6 chlapců a 7 děvčat, kteří závodili v atletickém čtyřboji a v bodovém součtu čtyřech nejlepších 2x zvítězili ve skupině krajského přeboru. Výrazně nejlepšími byli Max Jůza a Pavla Chadimová, kteří také současně úspěšně závodí za družstva mladšího žactva.
Co nás čeká…
– v neděli 27.6. hází kladivo na Mistrovství ČR ve Zlíně Mirek Vilček
– v pondělí 28.6. Atletické pondělí s vybranými disciplínami (dle dohody na místě)
– v neděli 4.7. jede autobusem do Čáslavi družstvo mužů a zve všechny příznivce ke společné cestě
– v sobotu 24.7. se uskuteční na našem stadiónu MÚ ČR-Slovensko veteránů ve skocích
– v sobotu 31.7. tradiční Jandíkův šestiboj – 69.ročník!!
– sobotu 5.8. odpoledne Letní mítink Velká cena Litomyšle

Další závody a soustředění koncem srpna uvedu v dalším Zpravodaji.

Pěkné prožití prázdnin a dovolené ve zdraví vám všem přeje
Jan Kubíček

Načítací animace Načítání...
EAD Logo Trvá to moc dlouho?

Načíst znovu Načíst dokument znovu
| Otevřít Otevřít v nové kartě

Stáhnout [40.58 KB]

Leave Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *