Zpravodaj družstva mladších žáků a žákyň atletického oddílu TJ Jiskra Litomyšl

V úvodu tohoto zpravodaje chci především poděkovat všem závodníkům, kteří přišli svá družstva podpořit. Vzpomínám si na diskuzi s vedoucími litomyšlského oddílu v minulém roce, kdy jsme se
ucházeli o toto finále zde v Litomyšli a nebylo vůbec jasné, zda naše týmy se do tohoto finálového závodu probojují. Osobně jsem velmi rád, že naše dresy se ve finálovém klání ukázaly a musím říci,
že nikterak nezanikaly v konkurenci ostatních týmů. Jednoduše řešeno, ostatních bylo více a proto medaile nám bohužel unikly. Proti družstvům, které dokáží postavit 20 závodníků není možné bojovat více. Jak družstvu žákyň, tak družstvu žáků patří ode mě velká gratulace za vaši snahu po celý rok! Byli jste skvělí a věřím, že v další sezóně buď v mladším žactvu nebo v žactvu starším, budeme opět závodit s litomyšlským dresem a budeme se snažit probojovat na příčky nejvyšší.

Komentář k chlapeckému družstvu:
Bohužel v tomto kole chyběli někteří naši borci, kteří měli na programu jiná sportovní klání. I tak musím konstatovat, že celkově 68 bodů se sedmi účastníky ve finálovém závodě, je nádherný výsledek tohoto litomyšlského družstva. Nejvyšší bodový zisk získali naši borci v běhu na 800m. Max, Honza a Táďa si doběhli pro skvělých 16 bodů. Musím zde zmínit „PB“ Maxe, 2:30.31 je skvělý výkon tohoto našeho borce z přípravky! Dále kluci skvěle bodovali na 150m. Kuba si doběhl pro 2. místo a stejné místo obsadil i Tonda na 1500m, kdy odtáhl celý závod, ale ve finiši již nestačil. I tak mu to přineslo jeho „PB“ Personal Best na této trati. Celkový součet bodů nás odsunul až na poslední šestou pozici, ale výše dva umístěné týmy by byly v našich silách, pokud by na toto finále se dostavili všichni naši závodníci.

Komentář k družstvu dívek:

Brambora – čtvrté místo prostě mrzí nejvíce a ještě více, pokud víte, že ty výkony dnes prostě nevyšly. Škoda, že nepřišli naši trenéři podpořit náš tým. Rada v čas je nad zlato. 2,75 bodu na 3. místo je velká škoda. Holky, ode mě zní velká gratulace za obrovskou snahu! Jak jsem zmínil výše, reálně moc šancí jsme si na začátku sezóny nedávali a proto 4. místo beru jako SKVĚLÝ výsledek. Nejvyšší bodový zisk získala naše děvčata ve vrhu koulí. První místo Bohdany a třetí Aničky nám přineslo krásných 19 bodů. První místo obsadila i Verča ve skoku do dálky. Dalšími bodujícími byla Eva a Helča spolu s děvčaty ve štafetě. Celkově naše děvčata získala 71 bodů.

Věřím, že i přes výsledná umístění jste si finálové závody na našem stadionu užili a budete na toto klání rádi vzpomínat. Za trenéry, funkcionáře a další členy oddílu vám slibuji, že vás budeme nadále podporovat a budeme se snažit nadále zlepšovat vaši sportovní výkonost.Přeji vám pěkný podzim bez zranění a rád vás uvidím na našich trénincích, které již jsou pro tento podzim řádně nastaveny.

Lukáš Kubíček

Načítací animace Načítání...
EAD Logo Trvá to moc dlouho?

Načíst znovu Načíst dokument znovu
| Otevřít Otevřít v nové kartě

Stáhnout [537.46 KB]

Leave Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *