Zpravodaj atletického oddílu TJ Jiskra Litomyšl – leden 2022

Poprvé v novém roce a zhruba po měsíci se opět hlásím s aktualitami našeho atletického oddílu, který si letos připomíná 100 let od počátku organizované atletiky v Litomyšli. Čeká nás nabitý kalendář akcí s pořadatelstvím závodů v Litomyšli, ale i účast na všech atletických kláních dle připravené oddílové termínovky. Spoléháme na kvalitní přípravu všech aktivních atletů, která probíhá už od podzimu a nyní již s možností halových závodů, jako dobrým testem dosavadního tréninku.

Jak toho využíváme:
Minulou neděli závodili mladší žákyně a žáci v pardubické sokolovně, kde jsou (na poměry litomyšláků) výborné podmínky pro trénink a závody v hale. Běžecký tunel a hala pro skoky s polytanovým povrchem hostila 7 našich mladších žákyň a čerstvého mladšího žáka Maxima Jůzu. Výsledky byly povzbuzující, víc než obdržené medaile za přední umístění v konkurenci ostatních oddílů. Výsledky najdete: https://online.atletika.cz/vysledky/51826
Dnešní neděli už tomu tak nebylo. Možnost závodit v pardubické hale využil pouze junior Jakub Jirout a omluvily se pouze děvčata ze skupiny Věroslava Valenty pro karanténní izolaci. Škoda, že se z velkého počtu trénujícího žactva nezúčastnili alespoň ti, s kterými se počítá příští neděli v Ostravě na krajských přeborech v hale.

Co máme před sebou:

Krajské přebory Pardubické kraje všech kategorii v neděli 30.1.2022 v Ostravě. Nejpozději ve středu, ale raději již v pondělí na tréninku musíme připravit závaznou přihlášku všech účastníků z našeho oddílu včetně disciplín, ve kterých budou závodit. Propozice těchto závodů včetně časového programu můžete také shlédnout na: https://online.atletika.cz/Propozice/propozice/52352. O dopravě a času odjezdu z Litomyšle budeme každého přihlášeného informovat.

Další závody v Pardubicích plánujeme dle termínovky:
Ne 6.2. skoky OPEN Pardubice
Ne 13.2. KP přípravek v hale Pardubice

Zvláště halová soutěž pro nejmladší-přípravky budou pro vybrané děti výbornou zkušeností a zážitkem z prostředí, na které nejsou zvyklé. Ještě v únoru nebo začátkem března, zřejmě některou neděli odpoledne bychom chtěli uspořádat ve Svitavské hale „šapitó“ tradiční oddílové závody, ale o tom budu informovat v příštím zpravodaji.

Jak trénujeme:

Znovu připomínám čas společných tréninků a jejich vedení tak, jak se na nich dohodli naši trenéři:
pondělí od 15:30 do 17:00 mladší a starší žactvo stadión – trenéři Robert Grulich a Tomáš Kozák
pondělí od 16:00 do 17:00 přípravka stadión– trenéři Lukáš Kubíček a Josef Vodehnal
středa od 15:30 do 17:00 mladší a starší žactvo sokolovna– trenéři Robert Grulich a Vojtěch Kozák
čtvrtek od 16:30 do 17:30 přípravka tělocvična 2.ZŠ– trenéři Pavel Voříšek a Jakub Dostál (nebo asistenti)
pátek od 15:30 do 17:00 běžci a ostatní stadión – s Františkem Gloserem, nebo ostatní s poradou Jana Kubíčka
pondělí až sobota stadión – trénink skupiny trenéra Věroslava Valenty dle individ. plánů. Zapůjčení nářadí a pomůcek pro individuální trénink na stadiónu – pondělí až pátek od 15:30 do 17:00

Do příštích dnů přeji všem pevné zdraví a chuť do dalších tréninků a závodů. Pro informaci připojuji termínovku našeho oddílu a doufám, že se všechny plánované akce navzdory nevypočítatelným událostem a opatřením v letošním roce uskuteční.

Jan Kubíček
V Litomyšli 23.1.2022

Leave Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *