Zpravodaj atletického oddílu TJ Jiskra Litomyšl – duben 2022

1.dubna jsme se rozloučili v Novém kostele v Litomyšli s předsedou atletického oddílu a především legendou litomyšlské atletiky Vladimírem Novotným „https://atletika-lit.cz/“ Ke všemu co bylo o něm napsáno a řečeno připojuji: Vláďo děkujeme.
V měsíci dubnu jsme také vstoupili do nové závodní sezóny, kde chceme zúročit několikaměsíční tréninkovou přípravu v nastávajících závodech. Někteří se zúčastnili halových závodů a většina již startovala na oddílovém mítinku v březnu, ale ty nejdůležitější závody nás teprve čekají. Pro toto období je moc důležitá účast na všech trénincích, kde dolaďujeme formu a dovednosti všech atletických disciplín. S trenéry a vedoucími družstev pak domlouváme přihlášky na budoucí závody jednotlivců a družstev. K 15.4. byla ukončena pro letošní rok registrace hostování do soutěží družstev: Jakub Jirout do družstva juniorů AC Pardubice, Kryštof Tringela a Adam Kubíček do družstva dorostenců Jiskry Ústí n.O., Lenka Sršňová do družstva žen AC Vysoké Mýto, Terezie Kladivová,
Eliška Kabrhelová, Karolína Suchánková, Markéta Motáková a Michaela Tomšů do družstva žen TJ Svitavy.
Všichni jmenovaní budou ještě startovat v domácích družstvech mužů a juniorek.
V družstvu mužů budou naopak hostovat: Petr Zimola, Petr Vitner, Jiří Brychta ml., Daniel Dočkal z Nového Města n.Mor., Petr Nechvíl z Chocně, Jiří Brychta st. z Havlíčkova Brodu, Tomáš Severa
z Vysokého Mýta a do družstva žáků Samuel Šafář, Jan Krištof z Poličky.

Výsledky:
Nejdůležitějším závodem posledního měsíce bylo Mistrovství ČR v přespolním běhu 26.3.2022 ve Slavkově. Závodu se zúčastnili všichni tři přihlášení a při jejich prvním startu na republikových závodech si nevedli špatně. V soutěži mladšího žactva se umístili v první třetině, respektive polovině (dorostenky) závodu, což je nesporně úspěch.

26. Karolína Suchánková dorostenka 3km 12:09
25. Maxim Jůza mladší žák 2km 07:38
29. Eva Kubíčková mladší žákyně 2km 08:06

Co nás čeká:
– atletické pondělí 25.4. od 16 hod. – trenéři se musejí urychleně dohodnout na složení disciplín, aby mohly být vydány propozice v kalendáři ČAS.
– běh Černou horou, jubilejní 50.ročník lesního běhu Černou horou v sobotu 30.dubna, kam se můžete přihlásit už teď na internetové adrese: https://championchip.cz/akce/2022043010

Dále připomínám oddílovou termínovku:

– víceboje ve Svitavách 30.4-1.5. pro mladší a starší žactvo, přihlašujeme Jůzu a Kotyzovou na pětiboj. Další na sedmiboj (Metyšová), případně devítiboj(Kubíček D.) jsou v jednání.
– Svitavský stýpl 1.května dopoledne poběží Karolína Suchánková (2kmpř.)
– v úterý 3.5. odpoledne pořádáme na stadiónu Oblastní kolo Poháru rozhlasu. Nominaci provádějí školy, ale atletický oddíl zajišťuje rozhodčí – prosím počítejte s pomocí!
– v sobotu 7.5. jedeme s juniorkami(včetně dorostenek) do Nového Města nad.Met. k 1.kolu soutěže družstev. Vedoucí družstva Jan Kubíček bude všechna děvčata včas informovat.
– v neděli 8.5. se koná 1.kolo KP družstev žactva v Chrudimi. Vedoucí družstva žáků je Pavel Voříšek a vedoucí družstva žákyň Vojtěch Kozák. Obě naše družstva mají slušné ambice na přední umístění, a proto je důležitá účast každého závodníka.
– v úterý 10.5. dopoledne pořádáme na stadiónu Okresní kolo Poháru rozhlasu a podobně jako při oblastním kole budeme potřebovat pomoc našich rozhodčích.
– ve středu 11.5. zajíždí mladší žactvo do Svitav ke 2.kolu KP. Doufáme v lepší umístění, než při přespolním běhu.
– v sobotu 14.5. v Ústí n.O. startuje družstvo mužů v 1.kole II.ligy – vedoucí družstva Pavel Baar. Znovu se pokusíme skupinu II.ligy vyhrát. Největším soupeřem bude zřejmě Nové Město n.Met., které sestoupilo z I.ligy.
– ve středu 18.5. ve Vysokém Mýtě se utkají družstva přípravek. Do té doby si budou moci trenéři vyzkoušet kvalitu všech dětí (8chlapců a 8děvčat) pro tyto závody. Ostatní informace dostanete při tréninku od trenérů nebo denně na stadiónu od 15:30.

Pěkné jarní dny a hodně úspěchů přeje
Jan Kubíček Litomyšl 18.4.2022

Načítací animace Načítání...
EAD Logo Trvá to moc dlouho?

Načíst znovu Načíst dokument znovu
| Otevřít Otevřít v nové kartě

Stáhnout [43.53 KB]

Leave Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *