Zpravodaj AO – únor 2023

Jako obvykle připojuji pro všechny členy našeho oddílu pravidelné informace a pozvánky. Přestože není hlavní sezóna a naše tréninky se odehrávají především venku, můžeme pozorovat u většiny trénujících atletů zlepšení jejich pohybových dovedností a dobré předpoklady pro nové osobní rekordy. U některých jedinců to už nastalo a v polovině halové sezóny evidujeme již 14 oddílových halových rekordů.

  • na krajských přeborech v hale 29.1.2023 v Jablonci n.N. jsme získali 4 zlaté, 3 stříbrné a 6 bronzových medailí. Veronika Kotyzová a Vilém Voříšek si zajistili svými výkony účast na MČR, kvalitní osobní i oddílové rekordy dosáhli Karolína Suchánková a Max Jůza v běhu na 800m. Kompletní výsledky jsou na stránkách https://online.atletika.cz/vysledky/66807/0/2.
  • závodili jsme na halových mítincích v Pardubicích, kde Jakub Jirout zlepšil svůj osobák na 60m, bohužel se při doběhu zranil a teprve nyní začíná znovu trénovat, dále se úspěšně zúčastnili Kryštof Tringela a Lenka Sršňová. Dalších závodů v únoru se zúčastnili Denis Gult, Max Jůza,Veronika Brychtová, Veronika Kotyzová, Pavla Chadimová a Lenka Lněničková.
  • na halových přeborech Pardubického kraje přípravek 5.2. v Pardubicích závodilo 6 děvčat a 3 chlapci. Radovan Vindyš si přivezl dvě stříbrné medaile za hod medicinbalem a běh na 60m. Štafeta děvčat Hánělová, Vodehnalová, Drábková, Hurychová byla druhá a získala také stříbrné medaile.
  • Denis Gult závodil v žákovské kategorii na Beskydské laťce v Třinci a výkonem 166cm si řekl o přihlášku na MČR žactva.
  • Karlína Suchánková zaběhla 12.2. v Ostravě osobák na 1500m 4:56.46 a je další atletkou, která nás bude reprezentovat MČR dorostu.
  • Veronika Kotyzová se zúčastnila MČR žactva v halovém pětiboji a obsadila v konkurenci většinou o rok starších děvčat 13.místo. Osobák na 60mpř. 10.04 je oddílovým rekordem 14letých.
  • po několika letech jsme opět při tréninku v sokolovně testovali 20m z bloků na čas a skákali tradiční šestiskok. Nejlepšího času dosáhl Vítek Veselík 03.22(ručně) a v šestiskoku Jakub Martiník 13.75.

Závody a tréninky:
Přikládám kompletní termínovku AO 2023 a upozorňuji na nejbližší akce a závody, kterých se zúčastníme:
14.2.2023
Vyhlášení nejlepších sportovců okresu Svitavy. Z našeho oddílu to jsou: Vilém Voříšek – jednotlivci žactvo, Pavel Baar – regionální trenér, Ivo Strnad – veterán, Jáchym Kovář – krajánek, družstvo mužů – kolektivy dospělí, družstvo žáků – kolektivy žactva
25. – 26. 02. 2023
Mistrovství ČR juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek v hale Ostrava
26.2. od 13hod.
Přebory oddílu všech kategorií v hale Svitavy – šapitó, pořádá AO TJ Jiskra
04. 03. 2023
Mistrovství ČR veteránů Jablonec nad Nisou , TJ LIAZ Jablonec n/N., z.s.
Velká cena v hodu břemenem, Pardubice
04. – 05. 03. 2023
Mistrovství ČR žáků a žákyň v hale Praha – Stromovka , PSK Olymp Praha, z.s.
18.3.2023
1.kolo KPD mlad. žactva + KP jednotlivců (přespolní běh) Vysoké Mýto

  • Stále je možnost objednání tréninkové soupravy JAKO s logem našeho oddílu za 2.000,-Kč.
  • Školení a doškolení rozhodčích atletiky chceme pořádat 25.3.v klubovně na stadionu. Prosíme o nahlášení zájemců co nejdříve Petru Jonášovi nebo Janu Kubíčkovi.
  • Tréninky ve středu v sokolovně a ve čtvrtek v tělocvičně 2.ZŚ budou do konce března. Na stadionu trénujeme společně nebo individuálně každý den od 15,30.

Za oddíl atletiky zdraví
Jan Kubíček Litomyšl
13.2.2023

Leave Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *