Zpravodaj AO – březen 2023

Čas halových závodů pomalu končí a zároveň vrcholí příprava na hlavní sezonu, kde bychom chtěli proměnit naše úsilí z tréninků do nových, pro některé základních, osobních rekordů v atletických disciplínách. Využijte proto maximálně toto rozhodující období a snažte se nevynechat ani jeden trénink.
● na slavnostním večeru s vyhlášením nejlepších sportovců okresu roku 2022 v Poličce 14.2. jsme byli zastoupeni 4 atlety a dvěma kolektivy (viz Zpravodaj-únor nebo Lilie-březen). Je to nejvíce ocenění v tomto roce pro atletických oddíl TJ Jiskra ze všech sportovních oddílů okresu Svitavy !
● před MČR závodili ještě naši nejlepší na halových mítincích v Jablonci n.N. 15.2. (Gult výška), Ostravě 16.2. (Voříšek koule, Kubíček D. Tyč), v Olomouci 17.2. (Gult výška), v Pardubicích (Kubíček D. tyč).
● Vilém Voříšek a Karolína Suchánková se zúčastnili v Ostravě 25.-26.2. MČR dorostu v hale. Vilém obsadil ve vrhu koulí 5kg 10.místo výkonem 13.75 a Karolína v běhu na 1500m 8.místo v čase 4:58.64. Karolína se těší na přespoláky a venkovní závody na dráze a Vilém na disk.
● ve stejný den 26.2. jsme pořádali ve svitavské hale Šapitó tradiční oddílové závody. Přestože jsme pozvali všechny členy oddílu, zúčastnili se hlavně děti z přípravky a několik pravidelně trénujících z mladšího a staršího žactva, celkem 21. Poděkování Pavlu Voříškovi za diplomy a Honzovi Kubíčkovi za elektročasomíru.
● veteráni měli své MČR 4.3. v Jablonci n.N. Ani tentokrát se neobešlo bez veteránské hvězdy z Litomyšle, Ivo Strnada (M70), který přidal do své sbírky dvě zlaté a jednu stříbrnou. Vyhrál 80mpř. 10.48, výšku 1.41 a druhý v tyči 3.05. Ivo Strnad byl vyhlášen nejlepším veteránem ČR za rok 2022.
● v Pardubicích se konala v sobotu 4.3. VC v hodu břemenem. 3.místo v kategorii mužů obsadil Mirek Vilček 15.40 a 5.místo v kategorii žen dorostenka Adéla Peřinová 09.69. Tato doplňková disciplína je dobrým tréninkovým prostředkem pro hod kladivem.
● Veronika Kotyzová a Denis Gult se zúčastnili v Ostravě 5.3. MČR žactva v hale. Veronika dopoledne obsadila 16.místo ve skoku dalekém 5.13 a Denis odpoledne skočil do výšky 1.63 a obsadil 15.místo. Oba jsou ve své žákovské kategorii prvním rokem.
● v pátek 10.3. se konala první schůze funkcionářů a trenérů. Předseda Pavel Baar navrhl a přítomní odsouhlasili užší výbor atletického oddílu, který se bude pravidelně scházet jednou za měsíc. Dále se projednávala informovanost členů oddílu a veřejnosti na webu, facebooku a instagramu.

Co nás čeká:
18.3. 1.kolo KP družstev mladšího žactva v Pardubicích a KP jednotlivců v přespolním běhu, nejpozději ve středu 15.3. budeme domlouvat při tréninku sestavu a dopravu
29.-30.4 Halové mistrovství světa veteránů v Toruni. Reprezentovat nás budou: „mladý“ veterán Pavel Baar(M35), Zdeněk Novotný (M50) a Ivo Strnad (M70)
1.4. Mistrovství ČR všech kategorií v přespolním běhu Jablonné n.O. Přihlašovat budeme určitě Karolínu Suchánkovou a Maxe Jůzu, plus další podle současné výkonosti
● Jednáme o školení a doškolení rozhodčích atletiky 25.3.v klubovně na stadionu. Prosíme o nahlášení zájemců co nejdříve Petru Jonášovi nebo Janu Kubíčkovi.
● Od 1.4. budeme trénovat jenom na stadionu. Tréninkové hodiny pro společné tréninky se budou měnit pouze pro přípravku, ostatní tréninky si domlouvají svěřenci se svými trenéry.
● Stále je možnost objednání tréninkové soupravy JAKO s logem našeho oddílu za 2.000,-Kč, nové dresy pro žactvo a dorost jsou stále ještě ve výrobě.

Za oddíl atletiky zdraví Jan Kubíček Litomyšl 12.3.2023

Načítací animace Načítání...
EAD Logo Trvá to moc dlouho?

Načíst znovu Načíst dokument znovu
| Otevřít Otevřít v nové kartě

Stáhnout [61.09 KB]

Leave Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *