Zpravodaj – červenec 2023

Rychlý sled atletických závodů na konci června, kterých se zúčastnili naši borci je důvodem k připomenutí dosažených výsledků a také pozvání k další přípravě na prázdninové akce.
Jak jsme závodili?
● 4.kolo KPD mladšího žactva v Ústí n.O. přineslo očekávaná umístění. Vítězství a celkové vedení ve skupině pro družstvo chlapců a 4.místo pro družstvo děvčat, které je stále oslabeno o zraněnou Stázku Chalupníkovou. Své disciplíny a některé v osobních rekordech vyhráli Max Jůza (60mpř., 800m, výška) a Kryštof Sedláček(60m, dálka, 4x60m), Pavla Chadimová (koule).
● vrcholem sezóny bylo dorostenecké MČR 17.-18.6. v Praze na Julisce. 17 letá Karolína Suchánková si zopakovala loňskou premiéru na mistrovských závodech a letos ještě v těžší konkurenci obsadila v běhu na 2000mpř. krásné 5.místo. Trenéru Gloserovi se podařilo vyladit její formu na výrazný osob.rekord. Stejně dobře a také v osob.rekordu závodil Vilém Voříšek v disku 47.24. 8.místo a účast s o rok staršími diskaři ve finále je velkým úspěchem. Ne tak dobře se mu už dařilo ve vrhu koulí(11.) a hodu oštěpem(12.) Podobně dopadla i naše kladivářka Karolína Suchánková (11.), která měla svým letošním výkonem na finále, ale atmosféra a „stresující“ prostředí velkého stadionu ji na klidu pro házení nepřidalo.
● 3.kolo KPD žactva ve Svitavách v neděli 18.6. bylo trochu představením možností málo početného družstva starších žákyň. 5.místo je nakonec standardní výsledek děvčat, která ve svých disciplínách získávají potřebné body za umístění. I tentokrát jich získala nejvíce zkušená Anička Nováková. Osobní rekord si zlepšil mimo soutěž výškař Denis Gult 1.74
● 3.kolo II.ligy mužů a žen v Pardubicích 24.6. nepřineslo v umístění družstva očekávané zlepšení. 4.místo nás paradoxně vyneslo na celkové 3.místo. V posledním 4.kole budeme bojovat o jeho obhajobu a možná i o druhé místo, které nás může postrčit k dalšímu závodu do baráže o 1.ligu. Z jednotlivých výkonů vyniká dálka Pavla Baara 6.69 a jeho očekávané vítězství na 110mpř. Pro družstvo žen Vysokého Mýta získaly body Karolína Suchánková a Adéla Peřinová.
● neděle 25.6. s KP jednotlivců přípravek ve Vysokém Mýtě byla úspěšným završením poctivé přípravy těch nejlepších nejmladších z našeho oddílu. Deset chlapců a děvčat vybojovalo 9 medailí. Adam Brýdl (2. na 60m, 1. na 600m, 1. v dálce) a Radovan Vindyš (1. na 60m, 1. na 150m, 2. v kouli) získali každý 2 zlaté a 1 stříbrnou, Miloslav Veselík zlatou v kouli a Šimon Krejsa bronzovou v kriketu. Děvčata měla větší konkurenci, ale když vydrží, budou se určitě zlepšovat.
● ve Staré Boleslavi reprezentovali v neděli 25.6. Pardubický kraj naši žáci a žákyně: Veronika Kotyzová – osobák v dálce 5.42!!, Jakub Brychta 300m 38.12 a Denis Gult ve výšce 1.73. V mezikrajovém utkání družstev přispěli k celkovému 3.místu.
● v Ústí n.O. se konal v neděli 25.6. KP družstev žen. Za Svitavy získaly body pro celkové druhé místo: dorostenka Magda Vysoká v osob.rekordech,výška 1.49, dálka 4.45 a 100mpř.18.77, dále juniorky Eliška Kabrhelová a Tereza Kladivová.
● na atletickou středu v Litomyšli 28.6. přijeli 2 závodnici z Prahy a Brna. Někteří domácí využili tyto závody k ověření své výkonosti před nastávajícími prázdninami.
● po delším čase jsme měli také svého zástupce na MČR mužů a žen do 22 let. Jakub Jirout startoval v běhu na 110mpř., sice se nedostal do finále, ale zlepšil výrazně svůj osobní rekord na 15.80. Dočkáme se konečně porážky jeho trenéra Pavla Baara?

Jak o prázdninách?
– v sobotu 22.7. od 12:00 pořádáme mezistátní utkání veteránů ve skocích. Přijedou Slováci, ale mimo soutěž možná i další veteráni z Evropy.
– v sobotu 29.7. od 9:30 se koná 71.ročník Jandíkova šestiboje. Na tyto především oddílové závody zveme všechny aktivní atlety všech věkových kategorií, kteří mohou absolvovat šest disciplín v tomto pořadí: 60m-dálka-koule-100m-výška-disk. Těší se nejen několikanásobný vítěz Pavel Baar!
– v sobotu 5.8. nás čeká další Velká cena Litomyšle, přikládám propozice s pozváním pro naše přední atlety a pro ostatní jako diváky a rozhodčí.

Jinak trénujeme na stadionu individuálně i o prázdninách, nejlépe po domluvě s trenérem !!

Pěkné prázdniny a dovolené přeje za AO
Jan Kubíček
Litomyšl 4.7.2023

Leave Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *