Zpravodaj družstva mužů č. 5/2023

Třikrát dokola kolem slavnostního ohně a oslavné choreo k tomu. Dokázali jsme to. V posledním kole jsme deklasovali všechny soupeře a zvítězili s rekordním bodovým součtem. Pro rok 2023 jsme obsadili v celkovém pořadí 2. místo!!! Za úspěchem stálo pár faktorů, které zdobí naše mužstvo. Konstantní výkonnost, obětavost a věřím, že i životní krédo jednoho atletického velikána, kterým se mnoho z nás řídí: „Atletika je životní styl“.
Velkým překvapením tohoto kola bylo bojovné nasazení Honzy Kubíčka, který si v úmorných tropických teplotách doběhl na tratí 10km pro třetí místo a poté nastoupil a vybojoval další cenné body v mílařském závodě. Opět nesmím zapomenout zmínit bodový přísun od nejstaršího závodníka celé soutěže Ivo Strnada. V jeho 72 letech je stále platným členem, který pravidelně přináší body z jeho parádní disciplíny ve skoku o tyči. Ve všech kolech jsme se mohli spolehnout i na zkušenost všech našich závodníku, kteří nepředvedli žádné výrazné zaváhání. Výborným ukazatelem je postupné zařazování mladých odchovanců, protože letošní ročník jsme zvládli pouze se dvěma aktivními pomocníky z řad hostujících. Famózní běžec na všechny tratě 800 m – 10 km Petr Vitner, který bodově řádil pokaždé, kdy nastoupil a uváděl fanynky v údiv. Druhým byl už snad legenda Petr Nechvíl, který nikdy nevynechal závodní kolo a vždy štafetově pomůže, když je třeba doplnit kvarteto odvážlivců. Bohužel musím zmínit smutnou statistiku věkového průměru našeho družstva, který činí 33let. Vypadá to, že brzy dovršíme první veteránskou kategorii.
Celkové druhé místo nám vyneslo možnost startu v baráži o I. ligu, která letos proběhne 2. 9. 2023 v Třebíčí. Tak jako loni ambice ani kvalitu týmu jako v minulých letech nemáme na to, abychom se měřili příští rok s borci v první lize. Postoupit nechceme. Možnost si zazávodit tady ovšem je a kdo cítí formu, má touhu překonat nějaký svůj osobní rekord, může se vydat do boje. Finanční odměna závodníkům za body pro družstvo již z barážového klání nenáleží! Propozice a časový pořad bude brzy zveřejněn na webu. Prosím tedy všechny zájemce, ať už oddílové či hostující, nechť se mi obratem ozvou. Musím nahlásit náš zájem/nezájem účasti řídícímu soutěže. Zájemce přihlásím a poté doladíme náležitosti. Družstvo tvoří minimálně 3 závodníci. Pokud Vás bude méně, nemůžete nastoupit. Já osobně se nezúčastním, proto by byl případně určen jeden „vedoucí družstva“, který obdrží instrukce, jak to chodí ve vysokých kruzích družstevní atletiky.
Děkuji všem 19 závodníkům, kteří se podepsali na letošním úspěchu. Vy všichni jste totiž bodovali. Dále děkuji všem bafuňářům, bez kterých by to prostě nešlo a v neposlední řadě věrným fanouškům, kteří nás doprovázeli a sdíleli s námi naše radosti a zároveň foukali na některé případné bolístky.

1.místa oštěp – 60,88 Kozák Vojtěch
110m př. 16,20 Jirout Jakub
kladivo – 50,08 Vilček Miroslav
10 000 m – 33:40,18 Vitner Petr
2. místa 110m př. – 16,21 Baar Pavel
3. místa 10 000 m – 35:44,19 Kubíček Jan
koule – 12,86 Kozák Vojtěch

Více uvnitř dokumentu:

Načítací animace Načítání...
EAD Logo Trvá to moc dlouho?

Načíst znovu Načíst dokument znovu
| Otevřít Otevřít v nové kartě

Stáhnout [4.09 MB]

Leave Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *