Mistrovská účast

V nedávné době se dva z našich atletů, žákyně a veterán, vydali reprezentovat Litomyšlský oddíl na mistrovské klání atletů.

Mladá atletka Justýna Brýdlová, nadějná výškařka, se účastnila Mistrovství ČR žáků a žákyň na dráze, které pořádal oddíl z Jablonce nad Nisou. Justýně se bohužel ve výšce nevedlo moc dobře a výkonem 156cm obsadila 8. místo. Její osobní rekord činí nádherných 170cm a v tuto chvíli je na prvním místě v atletických tabulkách mezi staršími žákyněmi v České republice. Věříme, že příště už se ji podaří získat medaili a přiveze nám ji ukázat. 😃 Taktéž se zúčastnila klání v oštěpu, zde ale obsadila 16. místo, který byl 6m metrů za jejím osobním rekordem. Příště nám určitě „vytře“ zrak. 😃

Druhým atletem, který reprezentoval Litomyšl byl Ivo Strnad. Nejen, že Ivo reprezentoval náš oddíl, ale také reprezentoval Českou republiku na Mistrovství světa veteránů, které se uskutečnilo ve Španělském městě Málaga. A jak tento světový atlet dopadl? Přivezl České republice hned dva cenné kovy, jeden bronzový a ten druhý stříbrný! Stříbro si vyskákal s pomocí tyče na 340cm. Pro bronzovou medaili si doběhl přes překážky, kterou bral za výkon 16,88.

Přejeme jim mnoho dalších úspěchů, aby se jim plnily všechny jejich sny a atletika je pořád bavila tak jako doposud.

Leave Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *