Atletické okénko v novinách Lilie – září 2018

V prázdninových měsících oddíl atletiky uspořádal dva tradiční závody.
Dne 28. 7. to byl litomyšlský Jandíkův šestiboj za účasti 20 závodníků a vítězem se stal opět P. Baar, kterému se nejvíce dařilo ve vrzích, před Borkem z M. Třebové a Hromčíkem z Brna.

Srpnový letní mítink se již uskutečnil za úmorného vedra, navíc jeho konání kolidovalo se začátkem mistrovství Evropy v Berlíně, a proto jsme letos v akci neviděli špičkové reprezentanty. Přesto jsme na stadionu přivítali atlety i atletky z 25 oddílů, sprinterský trojboj vyhrál Burda z Pacova, Tláskal z Čáslavi, disk Tulis z Hradce Králové, memoriál B. Novotného Heža z Olomouce, memoriál J. Ptáčka Rybár z Prahy. Většina našich nejlepších nestartovala, ale pro zdárný průběh závodů např. T. Kozák byl ředitelem závodu a P. Baar se ujal role startéra.

Mistrovství republiky v Kladně se zúčastnil V. Kozák a výkonem 65,45 v oštěpu obsadil výborné 5. místo. Pro zajímavost, dva naši odchovanci se stali mistry republiky.
J. Friš na 1500 m a J. Kovář na 3 km překážek. Oba závodí za Duklu Praha.

Soutěže družstev měly o prázdninách volno, výjimkou bylo 3. kolo juniorů a dorostů, které proběhlo v Jablonci. P. Chadima (300 m př.) a M. Vilček (koule, disk, kladivo) hostovali za AC Pardubice a ve svých disciplínách obsadili 3. místa a výrazně tím přispěli k případnému postupu do celostátního finále.

Nejbližším závodem v Litomyšli bude 4. kolo mladšího žactva ve středu 5. září. Chlapci a děvčata musí ještě stvrdit postupovou pozici pro krajské finále, které bude rovněž v Litomyšli, v sobotu 15. září.

Mužům by již neměla ujít baráž o postup do 1. ligy (16. 9.), kde bude startovat 10 družstev, tj. 4 družstva z 1. ligy ze 7. a 8. místa a 6 družstev z prvních 2 míst tří skupin 2. ligy. Baráž se uskuteční u prvoligových účastníků a může to být i poměrně blízká Boleslav, ale třeba i vzdálené Klatovy.

Oddíl atletiky pořádá 8. září zájezd do Ostravy-Vítkovic na největší atletické závody roku 2018 Kontinentální pohár a budeme sledovat nejlepší světové atlety v zápolení o vítězství svého kontinentu. Naše děti, především z přípravky a mladšího žactva, dostaly od atletického svazu vstupenky zdarma, v počtu 38 a 2 trenéři, autobus zaplatí oddíl.

Petr Jonáš
Načítací animace Načítání...
EAD Logo Trvá to moc dlouho?

Načíst znovu Načíst dokument znovu
| Otevřít Otevřít v nové kartě

Stáhnout [1.42 MB]

Leave Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *