Atletické okénko v novinách Lilie – srpen 2018

Od minulého zveřejnění atletického okénka proběhla třetí kola žactva a mužů.
Utkání žactva jsme uspořádali doma v Litomyšli a podařilo se organizačně zvládnout další náročný podnik.

Žáci i žákyně svorně obsadili pátá místa.

Muži v druhé lize závodili v Ústí nad Orlicí a poprvé se jim podařilo zvítězit před vedoucím USK Praha a Čáslaví, oba pardubické celky drží střed tabulky a souboj o udržení v soutěži vede Ústí nad Orlicí, Moravská Třebová a Jičín. Závěrečné kolo se uskuteční až koncem prázdnin v Čáslavi. Kladem je, že příležitost v této soutěži dostávají mladí závodníci a získávají i body (dorostenec P. Chadima, žák Jirout).

Ze soutěží jednotlivců – juniorští kladiváři Vilček a Vostřel prokázali své kvality na mistrovství ČR v Praze na Julisce a obsadili 4. a 5. místo.
V. Kozák házel diskem v mezinárodní konkurenci na Kladenských memoriálech.
V letošním roce se daří organizovat v Litomyšli kontrolní závody – atletické pondělky, které slouží především mladým atletům. Střídají se zde běžecké a technické disciplíny a účastníci mají možnost si je zkusit, navíc i změřit síly s novými soupeři. V posledním červencovém závodě zde startovali i mladí z Prahy, Pardubic, Jičína.

Nejbližším závodem v Litomyšli bude tradiční letní mítink, jehož součástí jsou i memoriály, každoročně za účasti reprezentantů i s mezinárodní účastí – v pátek 3. srpna.

Petr Jonáš
Načítací animace Načítání...
EAD Logo Trvá to moc dlouho?

Načíst znovu Načíst dokument znovu
| Otevřít Otevřít v nové kartě

Stáhnout [2.68 MB]

Leave Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *