Atletické okénko v novinách Lilie – červenec 2018

V červnu finišovaly soutěže družstev:
Přípravky mají za sebou 2 kola, v Litomyšli a Vysokém Mýtě.

U nejmladšího žactva se boduje všestrannost, takže všichni účastníci startují ve 4 disciplínách, krátkém a delším běhu, skoku dalekém a v hodu kriketovým míčkem. Zatím naši nejmladší jsou na 3. místě za Chrudimí a V. Mýtem.

Mladší žactvo má za sebou již 3 kola, chlapci jsou na 2. místě za Ústím n. O., i když obě poslední kola vyhráli, děvčata jsou také druhá, za družstvem Svitav, obě družstva mají nakročeno do podzimního krajského finále.

Starší žactvo absolvovalo také 2 kola, zatím si vedou lépe žáci, jsou na 4. místě, děvčata jsou šestá. Obě družstva zápolí s docházkou na utkání.

Muži měli své 2. kolo na Hvězdě v Pardubicích, i jim chybělo několik opor, takže obsadili 3. místo za USK Praha a domácí Hvězdou, celkově zůstávají druzí.

Mimo soutěže družstev naši atleti i atletky dostali zajímavé příležitosti v atraktivních závodech.
J. Brýdlová obsadila 5. místo na Mistrovství republiky ve vícebojích na Kladně, spolu s žáky Latou a Jiroutem reprezentovali Pardubický kraj v Jihlavě na mezikrajovém utkání.
Z krajského přeboru žactva přivezli žáci 7 medailí většinou stříbrných – z mladších Němec, Tomšů, ze starších Brýdlová, Jirout, Lata, Štancl, na krajských přeborech dospělých byli nejlepší Baar a V. Kozák.
M. Vilček reprezentoval v mezistátním pětiutkání juniorů do 20 let v kladivu – vyhrálo Polsko před ČR, Maďarskem, Slovinskem a Slovenskem.
V. Kozák obsadil 2. místo v oštěpu na Akademických hrách v Brně.
V současné době vrhači Vostřel a Vilček ladí formu na Mistrovství ČR juniorů do Prahy na Julisku.

Petr Jonáš
Načítací animace Načítání...
EAD Logo Trvá to moc dlouho?

Načíst znovu Načíst dokument znovu
| Otevřít Otevřít v nové kartě

Stáhnout [1.83 MB]

Leave Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *