Atletické okénko v novinách Lilie – listopad 2018

Největší atletickou událostí minulého měsíce na našem stadionu bylo dvoudenní mistrovství republiky ve víceboji veteránů. Po loňské úspěšné premiéře tohoto šampionátu sekce veteránů přidělila opět mistrovství do Litomyšle.
Zde se utkali veteráni v úctyhodném věku nad 80 let s dosud aktivními čtyřicátníky a věkové rozdíly se vyrovnávají odlišnou hmotností nářadí, výškou překážek a koeficienty zvýhodňujícími starší atlety i atletky.
Prvenství si zasloužil domácí Ivo Strnad (kategorie 65), mezi muži závodil i J. Teplý, ten prokázal kvalitní připravenost a výkonnost v bězích a dálce, ale věkový handicap nedokázal překonat.
Veteránky v Litomyšli nemáme a zlato putovalo do Šumperka.

Na podzim tradičně soutěží v atletice střední školy, okresní kolo proběhlo v Litomyšli za pořadatelství SPGŠ, bohužel další litomyšlské školy se atletice nevěnují, i když tam také mají dobré atlety. SPGŠ zůstala osamocena v soutěži se středoškoláky ze Svitav, Poličky, M. Třebové, ale vybojovala si postup do krajského kola.
Toho se zúčastnili i litomyšlští dorostenci v barvách své školy z České Třebové, z nich se nejlépe dařilo J. Vostřelovi (3. v kouli).

V říjnu proběhly také poslední atletické pondělky, které se osvědčily a umožnily především mladým atletům častější závodní příležitosti.

Naposledy závodilo přes 30 chlapců a děvčat, z přípravky a další ze starších kategorií.
Závody jsou zveřejněny na internetu a nacházejí příznivce i dalších oddílů, naposledy Sparta Praha a Iscarex Č. Třebová.
Zhruba ve dvaceti závodech byla použita nová časomíra a velice se osvědčila. Kvalitní závody vyžadují moderní měření času a dobrou obsluhu. Zaručuje objektivitu a přesnost, velice pomáhá pořadateli a urychluje celé závody.

Petr Jonáš
Načítací animace Načítání...
EAD Logo Trvá to moc dlouho?

Načíst znovu Načíst dokument znovu
| Otevřít Otevřít v nové kartě

Stáhnout [1.78 MB]

Leave Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *