Atletické okénko v novinách Lilie – říjen 2018

V září skončily soutěže družstev ve všech kategoriích.

Přípravka absolvovala 4. kolo v Chrudimi, mladší žactvo v Litomyšli, starší v Pardubicích, dospělí v Čáslavi.

Obě družstva mladšího žactva si vybojovala postup do krajského finále, které jsme uspořádali u nás v Litomyšli, a v boji o medaile byli úspěšnější chlapci, kteří obsadili 3. místo za ŠAK Pardubice a Chrudimí.
J. Němec vyhrál 60 m (8,52) a skok daleký (482), J. Brýdl 300 m (46,79), A. Kubíček hod míčkem (57,11), 2. místa obsadili Janeček (1500), Jireček (výška) štafeta 4 x 60 m, z děvčat Tomšů míček (52,98).

Do českého finále se dostali i naši junioři, resp. dorostenec s družstvem AC Pardubice, kde letos hostují.

Družstvo mužů obsadilo 2. místo v druholigové soutěži a vybojovalo si účast v baráži o 1. ligu. Do vzdáleného Pacova odjelo družstvo nekompletní a s postupem jsme ani nekalkulovali. Obsadili jsme 7. místo, když postup si vybojovala družstva Ml. Boleslavi, Třebíče, USK Praha a Turnova. Nejvíce bodů v baráži získal P. Baar (20) M. Vilček (13) Nechvíl (12) J. Vostřel (10).

V soutěžích jednotlivců dosáhl mimořádného úspěchu Jakub Němec (ročník 2007) na největším mezinárodním žákovském závodě v Evropě. (EKAG – European kids athletics games).
Do Brna se sjelo 1600 účastníků ze 16 států. Jakub úspěšně prošel kvalifikacemi a rozběhy do finále ve 3 disciplínách a ve svém ročníku získal kompletní sadu medailí – zlato, stříbro, bronz na 60m, dálku a míček.
Načasovanou formu prokázal osobními rekordy ve všech těchto disciplínách.

Závodu EKAG se zúčastnila i starší žákyně J. Brýdlová, ta ale o prázdninách neměla na sportování čas a dosáhla průměrných výkonů.

J. Němec získal i 3 medaile na KP přípravek v Chrudimi (60, 150, dálka), dvě další přidal D. Kubíček (600, míček).

Junior M. Vilček se zúčastnil ostravského mistrovství republiky v kategorii do 22 let, mezi staršími soupeři obsadil 8. místo v kladivu.

Ivo Strnad odletěl do španělské Malagy na mistrovství světa veteránů a získal 2 medaile, stříbro ve skoku o tyči a bronz za 100 metrů překážek.
Obě disciplíny vyhrál Němec Rittel, v tyči Ivoš porazil dalších 11 tyčkařů z Islandu, USA, Finska, V. Británie, Nizozemí, Austrálie, Francie.

Petr Jonáš
Načítací animace Načítání...
EAD Logo Trvá to moc dlouho?

Načíst znovu Načíst dokument znovu
| Otevřít Otevřít v nové kartě

Stáhnout [1.89 MB]

Leave Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *