Shrnutí krajských přeborů družstev

První květnový víkend patřil soutěžím družstev juniorů a žactva.

Junioři:
Ještě před časem ambiciózní družstvo s dresem Jiskry se v 1.kole KP v Pardubicích doslova rozpadlo. Účast dvou závodníků je torzem původního očekávání a vedla pouze k zisku pomocných bodů za průměrné výkony Mirka Vilčka a dorostence Jakuba Jirouta, který si ale vytvořil nový osobák na 100m. Ostatní zůstali doma, nebo se věnovali jiným aktivitám.

Žáci:
Obdobná situace v nedělním dopoledni v Chrudimi. I tady se nepodařilo přivést dostatečný počet žáků, kteří by v této náročné soutěži – 1.kolo KP družstev obstáli. Jediným kladem byla účast dvou hostujících žáků z Poličky, kteří obstarali bodový zisk. Jediným bodujícím závodníkem z Litomyšle byl Dan Veselík (celkem 3), ale i to stačilo pouze na obsazení posledního místa. Rozdíly na konci tabulky jsou minimální a snad v 2.kole v Litomyšli 26.5. budou výsledky lepší.

Žákyně:
Družstvo bylo pro „nezájem“ děvčat odhlášeno ze soutěže družstev KP. Přesto jsme do Chrudimi odjeli se dvěma děvčaty a ty toho určitě nelitovaly. V chladném počasí si mimo bodování dobře zazávodily Adéla Janecká a Míša Kladivová. I v této věkové kategorii máme další talenty a počítáme s nimi do příštích závodů.

Jan Kubíček

Výsledky:
Junioři: https://online.atletika.cz/vysledky/39720
Žáci/Žákyně: https://online.atletika.cz/vysledky/38237

Leave Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *