Zpravodaj atletického oddílu TJ Jiskra Litomyšl – srpen 2022

Máme za sebou měsíc, plný událostí a důležitých závodů. S trochou zpoždění se pokusím o stručný přehled našich „prázdninových“ aktivit, které snad budou k zapamatování i dalších generacím našeho atletického oddílu.

70. ročník Jandíkova litomyšlského šestiboje s rekordní účastí posledních let znovu vyhrál, již po 18. Pavel Baar. Tentokrát počasí moc nepřálo, ale nakonec i v chladu a dešti se dá dobře závodit. Důležité bylo, že na stupních vítězů byli dva naši závodníci, třetí místo pro našeho nadějného vrhače, žáka Viléma Voříška a ještě čtvrtý byl Jakub Jirout. Tato společenská událost se neobešla bez řádného občerstvení, za které děkujeme především manželkám a matkám domácích závodníků.

100 let litomyšlské atletky byla dlouho připravovaná akce a podle ohlasů i regionálního tisku se vydařila. K nahlédnutí jsou reportáže z televize CMS: https://www.youtube.com/watch?v=SAnmR_uNmhA a článek ve Svitavském deníku: https://svitavsky.denik.cz/ostatni_region/vydarene-atleticke-oslavy-ocenene-klubove-legendy-kvalitni-mitink-20220807.html. Důležitou součástí těchto oslav bylo setkání generací atletů a atletek, kteří za Litomyšl závodili nebo zde s atletikou začínali. Ti nejlepší byli oceněni, ale především šlo o vzájemné pozdravy borců, kteří se neviděli někdy víc než 50let. Dobré zázemí na stadionu a možnost prohlídky nejstarších dokumentů a fotografií bylo připraveno pro všechny účastníky setkání, ale i pro závodníky a diváky VC Města Litomyšle. Dopolední předprogram přípravek trochu zmokl, ale určitě se bylo na co dívat. Stejně pak odpoledne už bez deště, s rekordní účastí sprinterů a sprinterek v trojboji a s výborným moderátorem celé akce Ladislavem Kárským. Velký dík patří rozhodčím a všem, kteří se na celé akci podíleli. Nabízel se také právě vydaný sborník „100 let atletiky v Litomyšl“ a pamětní medaile.

4.kolo II.ligy mužů a žen se konalo minulou sobotu 20.8. a mělo potvrdit naši dominanci a vítězství ve skupině C. Ze Zpravodaje vedoucího druholigového družstva: JISKRA LITOMYŠL JE VÍTĚZ!!! Po letech druhých míst jsme to dokázali. Konečně jsme se probrali z prázdninové letargie, která samozřejmě trápí nejen náš oddíl v období dovolených a odpočinku na prázdninách u babiček na vsi a s tím spojený sběr vajíček a dojení krav. Slibným ukazatelem do příštích sezón je fakt, že k celkovému zisku bodů oddílu přispěli hostující závodníci 14% ze všech nasbíraných bodů. V předešlých sezónách tomu bylo v rozmezí 23-29%. To značí fakt, že se probouzí dravé mládí, které by mělo doplnit zkušené borce z generace předchozí. A ještě komentář a fotky ze Svitavského deníku: https://svitavsky.denik.cz/ostatni_region/podivejte-se-zaverecny-druholigovy-mitink-pro-litomysl-a-vysoke-myto-20220824.html

  • v sobotu a v neděli 27.-28.8. pořádáme MČR veteránů ve vícebojích. Tradiční atletický podnik se u nás koná již po šesté a také letos bude s mezinárodní účastí. Kromě veteránů Ivo Strnada a
    Zdenka Novotného budou startovat MS také některé mladší ročníky. Rozhodčím předem děkuji, že se přihlásí a pomohou tentokrát s klidnějšími závody.
  • baráže v Liberci v sobotu 3.9. se samozřejmě zúčastníme, i když o postup do 1.ligy bojovat nebudeme. Důležitější je příležitost startovat v kvalitních závodech s možností si zlepšit své letošní nebo osobní maximum. Nabízím všem, kteří pojedou dopravu osobním autem s proplacením cestovného a příspěvkem na občerstvení. Nejpozději ve středu 31.8. musíme vědět, koho přihlásit.
  • další nejbližší závody jsou:
    • atletické pondělí 29.8. a soustředění přípravek 29.8.-31.8. dle pokynů trenérů
    • 4.kolo KP družstev žactva v neděli 4.9. v Ústí n.O.
    • 5.kolo KP družstev mladšího žactva ve středu 7.9. v Ústí n.O.
    • 4.kolo KP družstev mužů a žen + KP OPEN v neděli 11.9. ve Svitavách
    • 4.kolo KP družstev přípravek ve středu 14.9. v Chrudimi
    • Krajský přebor jednotlivců přípravek v sobotu 17.9. ve Svitavách
    • MČR žactva 17.-18.9. v Jablonci nad Nisou

Přeji všem radost z dosažených výsledků a mnoho úspěchů v soutěžích družstev i jednotlivců

Zdraví Jan Kubíček
V Litomyšli 25.8.2022

Leave Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *