Skvělé Mistrovství České republiky pro náš oddíl

Tuto sobotu a neděli 17. a 18. září proběhlo Mistrovství České Republiky žáků a žákyň v atletice v Jablonci nad Nisou. Počasí po oba dva dny nebylo příznivé. Dokonce by se dalo říci, že počasí bylo velmi nepříznivé. Dopoledne po oba dva dny pršelo a teplota nepřekonala 8°C. Déšť v sobotu dopoledne i odpoledne přerušil několik disciplín. Tyč žákyň byla dokonce přesunuta v sobotu dopoledne do přilehlé haly.
Toto extrémní počasí však vyhovovalo našim borcům z atletického oddílu TJ Jiskra Litomyšl. Vilém Voříšek si v sobotním závodu zlepšil osobní rekord v hodu diskem a tento hod 56.07m je nyní nejlepším republikovým výkonem „NL – National Leader“. Právem si za tuto disciplínu odnesl zlatou medaili. V neděli předvedl obrovský souboj s Jaroslavem Smělým z ASK Lovosice, který vede republikové tabulky ve vrhu koulí. Vilém souboj v této disciplíně se svým sokem prohrál. I tak se těší ze zlepšení svého osobního rekordu, který nyní je 16.27m. Tato zlatá a stříbrná medaile Viléma nominovaly na mezistátní utkání, které se bude konat tuto sobotu 24.9. ve Znojmě. Gratulujeme!
Třetí nejlepší umístění získal David Kubíček v hodu kladivem. Zlepšení jeho osobního maxima na 42,74m znamenalo 5. místo v této soutěži. David Kubíček nastoupil i do soutěže ve skoku o tyči, kde s výkonem 3.16m obsadil 8. pozici. V soutěži v hodu kladivem žákyň nastoupila Adéla Peřinová, jejíž výkon 35.97m nestačil na postup do finále. Celkově obsadila 12. příčku. Posledním z atletů byl mladší žák Maxim Jůza, který v početném závodním poli na 1500m překážek obsadil 12. pozici s časem 5:13.35.
Všem litomyšlským borcům blahopřejeme k možnosti se zúčastnit těchto vrcholových závodů. Dostat se do nominace na tento meeting je výjimečná událost a věříme, že vzpomínky i přes chladné počasí, které v Jablonci panovalo v budoucnu zahřejí.


Fotogalerie: https://eu.zonerama.com/atletika-lit/Album/8924856

Leave Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *